Gå til hovedindholdet

Rodfrugter

Efterår og vinter er tiden, hvor vi har lyst til mere mættende og fyldig mad. Rodfrugter er skabt til efterårets og vinterens retter.

Farvemæssigt spænder de fra pastinakkens elfenbensfarve over jordskokkens jordfarver til gulerodens orange og rødbedens vinrøde farve. Men de giver ikke kun farve til maden, de er også meget nærende, mætter og smager godt.

En ny gammel kending

Klimaet i Danmark og det nordlige Europa er ideelt til at dyrke rodfrugter, og blandt andet derfor har rodfrugter traditionelt været en naturlig del af efterårets og vinterens retter.

Men forbruget har i mange år været nedadgående efterhånden som salaten har afløst suppen – en tendens der er ved at vende. Danskerne er ved at genopdage rodfrugterne, en udvikling som blandt andet kendte kokke har været med til at vende.

Rodfrugter ind i maden

Få ny variation ind i de sædvanlige retter. fx pastinak, jordskokker eller gulerod i kartoffelmosen. Bag et miks af forskellige rodfrugter med lidt olie, timian, salt og peber og server dem til kød, kylling eller fisk. Eller lav en fyldig kartoffel-jordskoksuppe – det er perfekt til en kold dag.

MENU