Gå til hovedindholdet

Blommer

En af sensommerens og efterårets rigtig lækre frugter er blommen. En blomme er saftig, smagfuld og frister som et sødt bolsje i enhver frugtskål.

Det skiftende klima i Danmark kan tage en del af æren for, at danske blommer er rigtig gode. Blommer findes oven i købet i et utal af sorter. De er forskellige i størrelse, og deres form kan variere fra rund til aflang. De smager heller ikke ens – nogle er søde, mens andre er mere syrlige.

Gode spiseblommer

Kirkes

En blåviolet, fast, rund blomme med en dejlig sød smag.

Victoria

En rød-orange blomme med blødt og delikat frugtkød.

Opal

En rund blomme med en svagt syrlig og aromatisk smag.

Reine Claude

Rund og grøn, saftig og sød med god aroma.

Bornholmsk Kæmpeblomme

Rund-oval, bleggul-guldgul, blødt, saftigt kød, syrlig sød, fyldig smag kommer først primo oktober.

Opbevar ikke blommer sammen med grønsager

Opbevar dine blommer i køleskabet, så holder de sig bedst, men vær samtidig opmærksom på, at blommer producerer ethylen, som kan få fx tomater til at modne for hurtigt eller give gulerødder en bitter smag. Derfor bør dine blommer ikke opbevares sammen med grønsager.

Hvis du gerne vil gemme nogle af alle de dejlige blommer i sæsonen, kan du glæde dig over, at blommer kan fryses og tilberedes ved en senere lejlighed. Frugtkødet kan blive blødt, når blommerne tør op, så derfor kan det være en fordel at tage stenene ud, før du fryser dem.

Tilberedning

Får du lyst til noget sødt, kan du koge de optøede blommer med krydderier, hvorved du får en dejlig kompot som tilbehør til fx svinekød. Du kan også bage dem i ovnen med et drys kanel og servere dem varme med mager fromage frais, som et sundere alternativ til en dessert.

MENU