Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Pizzasnegle med agurk og æble

Opskrift til 10 dagplejebørn

Pizzasnegle med agurk og æble

Du skal bruge

Pizzasnegle (20 pizzasnegle)

20 g gær
1½ dl vand, lunken
2 dl surmælksprodukt, maks. 1,5 % fedt
½ tsk. groft salt
½ dl olie
250 g grahams- eller fuldkornshvedemel
Ca. 250 g hvedemel

Fyld

70 g tomatkoncentrat
½ dl tomatketchup
100 g kogt kylling i strimler
125 g mild revet ost, maks. 30+/17 % fedt
1 tsk. tørret oregano
Sammenpisket æg, surmælksprodukt eller vand til pensling

Tilbehør

Fx 2-3 æbler og 1 agurk eller anden frugt og grønt i sæson

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand og surmælksprodukt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for fugtig. Ælt dejen, til den er smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted tildækket i ca. 1 time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord 35 x 40 cm.

Smør en blanding af tomatkoncentrat og ketchup på dejen. Fordel ost, kylling og oregano over. Rul dejen sammen til en roulade. Skær sneglene i ca. 1 ½ cm tykkelse. Stil sneglene til efterhævning ca. 15 min.

Pensl sneglene, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.

Beregn en snegl pr. barn. Sneglene kan fryses.

Opdateret
MENU