Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Lasagne med kød og grønsager hertil grovboller

Opskrift til 10 personer

Lasagne med kød og grønsager hertil grovboller

Du skal bruge

175 g løg (2 store) 
500 g gulerod (6 stk.) 
125 g bladselleri (4 stilke) 
650 g hakket okse-, svine-, lamme-, kyllinge- eller kalkunkød, maks. 10 % fedt 
2 dåser á 400 g flåede, hakkede tomater 
160 g tomatpuré 
4 dl bouillon 
2 spsk. tørret oregano 
1 ¼ spsk. frisk timian eller 2 ½ tsk. tørret 
3-4 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
1 ¼ dl hvedemel 
1 l letmælk 
40 g smør 
2-3 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber og reven muskatnød 
23 fuldkornslasagneplader 
160 g revet mild ost maks. 30+, 17 % fedt 
¾ tsk. tørret oregano

Sådan gør du

Skær løg, gulerødder og bladselleri i fine tern.

Svits kødet i en gryde uden fedtstof, til det har skiftet farve. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. 

Lad kødsaucen koge uden låg i ca. 20 min. Smag den til. Krydr den ekstra, da smagen bliver svagere efter bagning af lasagnen. 

Ryst hvedemelet ud i lidt kold mælk. 

Bring resten af mælken og smørret i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Kog saucen igennem under omrøring, ca. 5 min. Smag til med salt og peber. 

Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader i tre lag i en bradepande med høj kant. Slut med bechamelsauce og drys med ost og oregano. Stil bradepanden i ovnen ved 200 grader i 30-40 min.

Opskrift til 10 grovboller kan ses her

Opdateret
MENU