Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Kyllingelår med kold kartoffelsalat - Vuggestue

Opskrift til 20 vuggestuebørn

Kyllingelår med kold kartoffelsalat - Vuggestue

Du skal bruge

20 stk. kyllingeunderlår

Marinade

25 g ingefær, rå, renset vægt
2 løg, 100 g renset vægt
2 dl tomatpuré
2-3 tsk. garam masala eller karry
1 dl citronsaft
4 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt

Kold kartoffelsalat

2 ¼ kg kartofler, kogte og kolde
1 liter surmælksprodukt, 3,5 %
1 ½ dl mayonnaise, 80 %
1 ½ løg eller 6 stk. forårsløg, 95 g renset vægt
1 ½ spsk. karry
1 ½ spsk. dijonsennep eller citronsaft
1 ½ spsk. sukker
Groft salt
Peber
3 stk. peberfrugt, 300 g renset vægt
1 agurk, 285 g renset vægt
450 g ærter, optøede fra frost
Purløg eller dild

Sådan gør du

Kom ingefær, løg i kvarte og de øvrige ingredienser til marinaden i en blender eller foodprocessor og miks det sammen.

Vend kyllingelårene i marinaden, og læg dem på bagepapir i en bradepande.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.

Tjek, at kyllingelårene er gennemstegte ved at se, om kødsaften er klar, og at kødet nemt løsnes fra benet.

Kartoffelsalat

Skær kartoflerne i passende stykker, dvs. små stykker til vuggestuebørn.

Rør surmælksprodukt, mayonnaise, fint hakkede løg, karry, sennep/citronsaft og sukker sammen og smag til med salt og peber.

Vend dressingen i kartoflerne.

Skær peberfrugt og agurk i små tern, og vend dem i kartoffelsalaten sammen med ærterne og pynt evt. med klippet purløg eller dild.

Tips

Marinaden kan ændres til barbecuemarinade af 2 dl færdig barbecuesauce og 1 dl appelsinsaft eller -juice. Husk at kassere resten af marinaden.

Kyllingelårene kan også drysses med lidt karry og steges som angivet.

Alternativt kan kartofler og dressing blandes sammen, og grønsagsfyld serveres for sig adskilt i små skåle.

Opdateret
MENU