Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Kødsovs med kartoffel-rodfrugtmos

Opskrift til 10 dagplejebørn

Kødsovs med kartoffel-rodfrugtmos

Du skal bruge

1 løg, 55 g renset vægt
3 gulerødder, 185 g renset vægt
150 g selleri, renset vægt
450 g hakket oksekød, svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
1 spsk. olie
1 dåse hakkede, flåede tomater, 400 g
60 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
½ spsk. tørret oregano
½ tsk. tørret timian
Tilsmagning med en anelse groft salt og peber

Kartoffel-rodfrugtmos

500 g kartofler, renset vægt
500 g blandede rodfrugter, renset vægt, fx gulerødder, selleri og persillerod
1-1½ dl letmælk
2 spsk. olie
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Skær løg i tern. Riv gulerødder og selleri fint.

Svits kødet i olie, til det skifter farve.

Tilsæt løg, gulerødder og selleri, og tilsæt derefter flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon.

Krydr med oregano, timian og lidt groft salt og peber.

Kog kødsovsen ved middelvarme i ca. 20 min. uden låg. Smag den til.

Kartoffel-rodfrugtmos

Skræl kartoflerne og rodfrugter og skær dem i mindre stykker.

Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min.

Hæld vandet fra kartofler og rodfrugter, og damp dem helt tørre.

Mos kartoflerne med en elpisker eller piskeris, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.

Tilsæt olie og pisk mosen let. Smag til med groft salt og peber.

Opdateret
MENU