Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Kalvefrikassé med kartofler - Børnehave

Opskrift til 20 børnehavebørn

Kalvefrikassé med kartofler - Børnehave

Du skal bruge

1100 g kalvekød, fx tykkam, afpudset
1 liter vand
11 gulerødder, 700 g renset vægt
3 dl fløde, 9 %
5 spsk. hvedemel
6 spsk. olie
2 små blomkål, 800 g renset vægt
4 spsk. persille
6 dl ærter, fine
Citronsaft
Groft salt
Peber 

Ovnbagte kartofler

3,4 kg kartofler, små, hele, rensede
1 dl olie
1 ½ tsk. groft salt
2-3 spsk. tørret oregano

Sådan gør du

Skær kødet ud i tern på 2 x 2 cm til børnehavebørn og 1 x 1 cm til vuggestuebørn.

Bring vand i kog i en gryde. Læg kødet i gryden – kødet skal lige være dækket med væske. Skum evt. urenheder af. Kog kødet under låg 50-60 min. til det er mørt.

Si suppen. Du skal bruge 5 dl, hvis der ikke er nok, kan der spædes med vand.

Skær gulerødderne i skiver eller små tern.

Kog suppen op i en gryde og kom gulerødderne i. Kog dem med 3-4 min.

Ryst mel og fløde sammen, og rør jævningen i suppen. Rør olien i. Kog saucen igennem et par min.

Kom blomkålsbuketter i og kog det med et par min. Kom ærter og kød i, og kog det hele sammen et par min. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys med persille lige inden servering eller ved bordet.

Ovnbagte små halve kartofler

Skær kartoflerne i halve og vend dem med olie og krydderier. Læg kartoflerne på plader med bagepapir.

Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 40-45 min. Stik i kartoflerne med en urtekniv for at se, om de er møre.

Tips

Retten kan tilsættes ca. 200 g snittede skiver af friske grønne asparges i stedet for ærter.

Kalvekødet kan erstattes af svinekød (nakkefilet) og lam (tykkam).

Der kan i stedet anvendes store kartofler skåret i både.

Opdateret
MENU