Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Gulerodssuppe med grovbolle

Opskrift til 10 personer

Gulerodssuppe med grovbolle

Du skal bruge

625 g gulerod (7 store) 
300 g kartofler 
175 g løg (2 store ) 
2 fed hvidløg 
½ dl olie 
1 tsk. spidskommen 
150 g røde linser (2 dl) 
2 l bouillon, fx hønsebouillon 
1-2 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
Saft af 1 appelsin 
3 dl yoghurt naturel med maks. 1,5 % fedt 
½-1 stort bdt. persille

Sådan gør du

Skær gulerødder og kartofler i skiver og hak løg og hvidløg. Svits det i en gryde med olien. Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen med undtagelse af appelsinsaften. Lad suppen koge ca. 30 min. under låg.

Miks suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med salt, peber og appelsinsaft.

Rør yoghurt med hakket persille og servér det til suppen sammen med grovboller.

Opskrift til 10 grovboller kan ses her

Opdateret
MENU