Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Fuldkornsbrød med plantemargarine og pærer

Opskrift til 10 dagplejebørn

Fuldkornsbrød med plantemargarine og pærer

Du skal bruge

Brød med rug og æble (1 brød)

150 g blendet tørret frugt, fx figen
1½ stk. æbler, groft revne
20 g gær
2 ½ dl vand
½ tsk. groft salt
2 ½ dl kærnemælk
50 g havregryn
300 g rugmel
200 g hvedemel

Tilbehør

Smørelse, fx plantemargarine
5- 6 pærer eller anden frugt og grønt i sæson

Sådan gør du

Skær fignerne ud i små stykker og blend dem. Riv æblerne groft på et rivejern.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, kærnemælk og havregryn. Tilsæt figen og æble, rug- og hvedemel.

Rør dejen. Den skal være som en tyk grød.

Beklæd en brødform med bagepapir, og hæld dejen over i brødformen. Lad den hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 40 min.

Beregn en skive af ca. 45 g pr. barn. Brødet kan fryses.

Opdateret
MENU