Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Fiskefrikadeller med ovnbagte kartoffelbåde og rå rødbedesalat

Opskrift til 10 dagplejebørn

Fiskefrikadeller med ovnbagte kartoffelbåde og rå rødbedesalat

Du skal bruge

500 g fiskefars
2-3 fintrevne gulerødder, persillerødder, selleri eller fintsnittet porre, ca. 150 g renset vægt
2 spsk. olie

Rødbede-æble-råkost

150 g rødbede, renset vægt
150 g selleri, renset vægt
1½ æble, 150 g renset vægt
1¾ dl yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
3,5 %
1½ spsk. mayonnaise, 80 %
¼ tsk. sukker
¼ spsk. citronsaft
Tilsmagning med en anelse groft salt
Evt. blendede hasselnødder

Tilbehør

850 g kartofler i både

Sådan gør du

Du kan bruge en færdigpakket fiskefars, gerne med Nøglehulsmærket.

Hertil kan du tilsætte fintrevne gulerødder, persillerødder, selleri eller fintsnittet porre, som blot vendes i farsen inden den steges i olie.

Server to små fiskefrikadeller, ca. 50 g til hvert barn.

Fiskefrikadellerne kan fryses.

Kartofler i både med skræl

Evt. færdigkøbte. Beregn ca. 85 g rå kartofler til hvert barn. Det giver ca. 7-8 kartoffelbåde til hver.

Frosne færdigkøbte kartoffelbåde skal ikke tilsættes yderligere fedtstof under stegningen.

Tilbered kartoflerne efter anvisningen på posen.

Rødbede-æble-råkost

Riv rødbede, selleri og æble groft og bland sammen i en skål.

Bland ingredienserne til dressingen og smag til med groft salt.

Vend salat og dressing sammen og smag til.

Pynt evt. salaten med meget finthakkede/ blendede hasselnødder.

Opdateret
MENU