Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Burger med bøf, salat og ovnbagte kartofler

Opskrift til 10 personer

Burger med bøf, salat og ovnbagte kartofler

Du skal bruge

750 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt 
150 g gulerod (1½ store) 
150 g persillerod 
100 g tomatpuré 
½ dl sojasauce 
2 fed hvidløg 
¾ dl smuldret brødkrumme eller ½ dl rasp 
1 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
Olie til stegning 
2 kg kartofler 
¼ dl olie 
1 tsk. salt 
¼ dl tørret oregano 
200 g icebergsalat (1 lille) 
2 dl tomatketchup 
200 g peberfrugt (2 stk.) 
225 g agurk (1 lille) 
3 tomater 
1 rødløg
10 burgerboller med Fuldkornslogo og/eller Nøglehulsmærke ( Se opskrift på fuldkornsboller)

Sådan gør du

Rør kød, revne gulerødder, persillerødder, tomatpuré, sojasauce, hvidløg, brødkrumme, salt og peber sammen. Form 10 flade bøffer. Gennemsteg dem i olie på en pande. 

Skrub kartoflerne og skær dem i både. Kom kartoflerne i bradepander og vend olien i dem. Krydr med salt og oregano. 

Steg kartoflerne i ovnen ved 225 grader i ca. 50 minutter til de er møre og sprøde. 

Lun de flækkede burgerboller.

Fyld hver burger med snittet salat, bøf, ketchup samt skiver af peberfrugt, agurk, tomat og rødløg. 

Server med kartoffelbåde.

Opdateret
MENU