Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Boller i kokoskarrysauce med ris

Opskrift til 10 personer

Boller i kokoskarrysauce med ris

Du skal bruge

50 g løg (½ stort) 
200 g gulerod (3 stk.) 
125 g selleri 
625 g hakket kalve- og svinekød, svinekød, lammekød eller oksekød, maks. 10 % fedt 
2 æg 
¾ dl hvedemel 
2 ½ dl let-, skummet- eller minimælk 
1 ½ tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
225 g løg (2 store) 
200 g æble (2 stk.) 
375 g selleri eller persillerod 
200 g gul peberfrugt eller squash 
1 spsk. olie 
1 ¼ spsk. karry 
3 ½ dl kogevand fra kødbollerne eller bouillon 
200 g light kokosmælk (½ dåse á 400 g) 
3 cm. frisk ingefær 
1 fed hvidløg 
1-2 spsk. limesaft eller citronsaft 
1-2 tsk. sukker 
1-2 spsk. majsstivelse 
Lidt koldt vand 
2-3 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
900 g rå naturris, brune eller parboiled ris. Svarer til 225 g tilberedt ris pr. portion

Sådan gør du

Riv løg, gulerødder og selleri. Rør en fars med de øvrige ingredienser.

Form kødboller med en stor teske. Der skal blive ca. 30 kødboller af portionen. Kog dem i letsaltet vand, til kødbollerne er gennemkogte, ca. 10 min. 

Hak løgene. Skær æblerne og skrællet selleri i tern. Skær peberfrugterne i tern. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Rør karryen i og svits den kort. 

Tilsæt kogevand/bouillon, kokosmælk, 2 spsk. revet ingefær, finthakket hvidløg, lime- eller citronsaftsaft og sukker. Kog det sammen i 15 min. og blend det. 

Udrør majsstivelsen i koldt vand og rør den i. Kog saucen igennem og smag til. 

Kom kødbollerne i, og varm retten igennem. 

Server retten med de kogte ris.

Tips

I stedet for gulerødder kan du bruge selleri eller persillerødder.

Du kan også anvende færdige kødboller med Nøglehulsmærket.

Opdateret
MENU