Gå til hovedindholdet

Tortillas med mexicansk kødsovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Tortillas med mexicansk kødsovs

Du skal bruge

1 løg
3 gulerødder
400 g hakket okse-, svine-, eller kyllingekød, maks. 10% fedt.
½ spsk. olie
1 dåse flåede, hakkede tomater, 400 g
40 g tomatkoncentrat
1 dl bouillon
evt. 1-2 tsk. hakket syltet jalapenos
1 tsk. mild chili krydderiblanding
2 tsk. tørret oregano
evt. 10 g mørk chokolade
evt. ½ dl rosiner
evt. ½-1 tsk. stødt kanel
1 dåse kidneybønner, ca. 225 g afdryppet vægt
1½ tsk. groft salt

Desuden

8 medium fuldkorns tortilla
4 tomater
½ agurk
200 g majs

Sådan gør du

Skær løg i tern og riv gulerødderne. Svits først kødet i olie til det har skiftet farve. Tilsæt løg og gulerødder. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon ved. Hak jalapenos, hvis den bruges. Tilsæt de øvrige ingredienser til kødsovsen.

Kog kødsovsen ved middel varme uden låg ca. 20 min. Den skal være ret tyk i konsistensen, så den ikke løber ud af pandekagerne.

Lun tortillaerne efter anvisning på emballagen.

Server tomater i både, agurk i stænger og optøede majs til retten.

Tips

Rosiner og chokolade kan udelades.

Fyldet kan også bruges i pitabrød.

Du kan bruge tørrede kidneybønner. Udblød 100 g kidneybønner 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk. groft salt ekstra, hvis du bruger de hjemmekogte bønner, da bønner fra dåse er tilsat salt.

Opdateret 27.08.2012
MENU