Gå til hovedindholdet

Stegte sild med blommer og ingefærbroccoli

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Stegte sild med blommer og ingefærbroccoli

Du skal bruge

400 g rensede sildefileter eller hornfisk
2 dl rugmel
1 tsk. groft salt
peber
1 spsk. olie
300 g blommer
3 spsk. vand
3 spsk. sukker
2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
½ tsk. groft salt
peber

Lynstegt broccoli med rødløg og ingefær

500 g broccoli
1 rødløg
1 tsk. olie
2 spsk. friskreven ingefær
2 spsk. sojasovs

Sådan gør du

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Klip finnerne af sildefileterne, og vend dem i rugmel med 1 tsk. salt og peber. Steg dem i olie på en sliplet pande til de er gyldne og gennemstegte.

Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både. Kog vand, sukker og eddike op i en gryde et par min. Kom blommebådene i og kog dem med 2 min. Smag til med ½ tsk. salt og peber. Server kompotten varm til sildene.

Skær broccolien i buketter og stokken i tern. Skær rødløget i tern. Varm 1 tsk. olie op i en wok eller på en dyb stegepande. Kom broccoli og rødløg i wokken og steg det, mens der vendes rundt i dem hele tiden, ca. 3-4 min. Tilsæt ingefær og sojasovs og steg endnu 1 min. Server broccolien, nudler og kompot til silden.

Tip

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1½ tsk. groft salt til nudlernes kogevand.

Opdateret 27.08.2012
MENU