Gå til hovedindholdet

Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål

Du skal bruge

Stuvet hvidkål

600 g fintsnittet hvidkål
20 g smør
30 g hvedemel
6 dl minimælk
½ tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
75 g forårsløg i tynde ringe

Stegt svinekotelet

3/4 spsk. olie til stegning
4 svinekoteletter (á ca. 125 g) – gerne med ben
½ tsk. salt
Friskkværnet peber

Kartofler

1 kg kartofler, kogt i vand med ½ tsk salt

Pynt

Løvstikke

Sådan gør du

Stuvet hvidkål

Bring 1 liter vand i kog og kog hvidkålen heri i ca. 4 minutter. Sigt vandet fra i et dørslag. Smelt smørret i en mellemstor tykbundet gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen og under stadig piskning. Bring sovsen i kog og lad den koge i ca. 2 minutter. Tilsæt hvidkål, muskatnød, 1 tsk. groft salt og peber. Kog den stuvede hvidkål ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt forårsløg lige inden servering.

Stegt svinekotelet

Lad olien blive varm på en pande og steg svinekoteletterne i ca. 8 minutter – vend dem af og til.

Server svinekoteletterne med kartofler og stuvet hvidkål. Pynt med løvstikke.

Opdateret
MENU