Gå til hovedindholdet

Stegt hakkebøf på fuldkornstoast

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Stegt hakkebøf på fuldkornstoast

Du skal bruge

Æblekompot

2 æbler i tern
1 kvist timian
2 spsk. groft sennep
2 løg, hakket
1 bundt persille, hakket
½ liter æblemost
1 tsk. groft salt
Peber

Hakkebøf

600 g hakket dansk oksekød, max. 6 % fedt
1 tsk. groft salt
Peber
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie til stegning

Råmarineret blomkål

300 g blomkål, delt i buketter og skåret i tynde skiver
1½ spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
2 spsk. kapers
1 citron, saft og skal
1 bundt dild, skyllet og hakket fint 
Hvid peber
¼ tsk. groft salt

Tilbehør

8 skiver fuldkornstoast, nøglehulsmærket, ristet på pande eller brødrister

Sådan gør du

Æblekompot

Kom æblerne i en gryde. Tilsæt timian, groft sennep, løg og persille – rist det af. Tilsæt æblemost, og lad det simre i en lille time. Køles af og smages til med 1 tsk. groft salt og peber.

Hakkebøf

Kødet formes til 4 hakkebøffer og krydres med 1 tsk. groft salt og peber inden stegning. Steg hakkebøfferne på en sliplet pande i 1 spsk. olie. Steg bøfferne 3-5 minutter på den ene side og vend og steg 3-5 minutter på den anden side.

Råmarineret blomkål

Bland olivenolie, kapers, saft og skal af citronen i en skål. Tilsæt de tynde skiver blomkål og den finthakkede dild. Smag til med hvid peber og ¼ tsk. groft salt.

Saml toasten med ristet fuldkornstoastbrød, hakkebøf og æblekompot og server med råmarineret blomkål

Opdateret
MENU