Gå til hovedindholdet

Pizza med kikærter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pizza med kikærter

Du skal bruge

25 g gær
2 dl lunkent vand
1 æg
¾ tsk. groft salt
225 g hvidhvede-, grahams- eller speltmel, 3¾ dl
175 g hvedemel, gerne pizzamel, 3 dl

Fyld

1 løg
2 dl tomatpuré
1 dl bouillon
1 dåse kikærter, ca. 230 g afdryppet vægt
100 g revet mild ost, maks. 17% fedt
¾ tsk. groft salt
2 tsk. oregano eller 1 spsk. friskhakket rosmarin
2 spsk. olivenolie

Gulerodssalat med appelsin

4 gulerødder
2 appelsiner
1 spsk. citronsaft
1 tsk. olie
¼ tsk. groft salt
peber
2 spsk. hakket persille
2 tsk. sesamfrø, evt. ristet på en pande

Sådan gør du

Udrør gæren i vandet. Tag ½ dl hvedemel fra og gem det til udrulning senere. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen, den skal være klistret og fugtig. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 4 portionspizzaer eller en stor pizza ca. ½ cm tyk.

Hak løget. Kog tomatpuré og bouillon op og tilsæt løg. Kog det sammen ca. 5 min. uden låg. Tomatsovsen skal være tykflydende. Smør tomatsovs på pizzabundene. Fordel grofthakkede kikærter over. Drys med ost, ¾ tsk. salt og oregano. Dryp olie over.

Bag pizzaerne i forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 min. på midterste ovnribbe.

Riv gulerødderne. Skær appelsinerne i mindre stykker. Bland gulerødder og appelsiner.

Pisk citronsaft, olie, ¼ tsk. salt og peber sammen og dryp det over salaten. Drys med hakket persille og sesamfrø.

Tips

Dejen kan koldhæves i køleskabet 10-12 timer. I så fald kan du nøjes med at komme 10 g gær i. Lad dejen stå ca. 30 min. ved køkkentemperatur inden du udruller den.

Du kan bruge tørrede kikærter. Udblød 100 g kikærter 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk. ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte, da kikærter fra dåse er tilsat salt.

Undgå madspild

Overskud af pizza er velegnet til børnenes madpakke.

Opdateret 27.08.2012
MENU