Gå til hovedindholdet

Pasta med linser og tomat-chilisovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pasta med linser og tomat-chilisovs

Du skal bruge

150 g grønne puy linser
2 løg
4 gulerødder
6 stilke bladselleri, ca. 200 g renset vægt
2 fed hvidløg
3 spsk. olie, fx. olivenolie eller kold presset rapsolie
1-2 tsk. friskhakket rød chili
1 dåse flåede, hakkede tomater, 400 g
2 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. oregano
2 dl bouillon
1½ tsk. groft salt
peber
300 g fuldkornspasta fx penne
pynt: evt. lidt blade fra bladselleri

Tilbehør

50 g friskrevet parmesan, 1 dl

Sådan gør du

Skyl linserne og kog dem efter anvisning på emballagen, men i usaltet vand, da resten af retten giver smagen. Afdryp dem i en sigte.

Skær løgene i tern. Hak gulerødder, bladselleri og hvidløg fint på et skærebræt eller i en foodprocessor.

Varm olien op i en gryde. Svits løg og grønsagsblandingen 3-4 min. Kom chili, flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon ved. Lad retten småkoge uden låg ca. 15 min. Kom linserne i og varm kort igennem. Smag til med 1½ tsk. salt og peber.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp den i en sigte. Vend den i grønsagssovsen.

Server med parmesan.

Undgå madspild

Hvis du har en rest af gryderetten tilovers, kan du sætte den i køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering.

Opdateret 27.08.2012
MENU