Gå til hovedindholdet

Paprikakyllingelår med coleslaw

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Paprikakyllingelår med coleslaw

Du skal bruge

1 kg kartofler
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
800 g kyllingeunderlår
1 tsk. groft salt
peber
2 tsk. paprika
2 spsk. citronsaft
1 fed presset hvidløg

Coleslaw

1/6 hvidkål, ca. 250 g renset vægt
4 gulerødder
1 grøn peberfrugt

Dressing

1 spsk. mayonnaise 80 % fedt
1 dl fromage frais 0,3% eller andet surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt
1 tsk. paprika
1 tsk. dijonsennep
1 ½ spsk. citronsaft
2 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
peber

Tilbehør

4 stk frugt, fx pærer

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olie og 1 tsk. salt. Fordel dem på bagepapir og steg dem ca. 50 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe til de er gyldne og sprøde.

Læg kyllingelårene på bagepapir i en bradepande. Stil dem i ovnen ved siden af kartoflerne ved 200 grader i ca. 45 min. i alt. Rør paprika, citronsaft og hvidløg sammen. Pensl det på kyllingelårene efter 30 min. Steg dem så yderligere 10-15 min. til de er gennemstegt.

Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i små tern. Bland hvidkål, gulerødder og peberfrugterne. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønsagerne. Smag til med ½ tsk. salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab.

Spis et stk frugt til dessert, fx en pære.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU