Gå til hovedindholdet

Ovnstegte sild med æblesirup

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Ovnstegte sild med æblesirup

Du skal bruge

400 g rensede sildefileter eller hornfisk
1 tsk. groft salt
peber
40 g dild
30 g pinjekerner eller hakkede mandler
½ dl rugmel
1 spsk. olie, fx olivenolie eller kold presset rapsolie

Æblesirup

4 dl æblemost
1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
2 spsk. sukker
2 løg, fx rødløg
2 æbler
1 lille savoykål, ca. 300 g renset vægt
1 tsk. groft salt
peber

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Kog kartoflerne i usaltet vand, da resten af retten giver smagen. 

Klip finnerne af sildefileterne. Krydr fiskene med 1 tsk. salt og peber. Fordel hakket dild og pinjekerner i dem og luk dem sammen. Læg sildene i en smurt ovnfast fad. Lav evt. nogle snit i sildene. Drys rugmel over og dryp med olivenolie. Stil sildene i ovnen ved 200 grader ca. 20-25 min. på midterste ovnribbe til de er gennemstegte.

Kog æblemost, æbleeddike og sukker ned til det halve. Skær løgene i både. Skær æblerne i både, og fjern kernehuset. Snit kålen fint. Kom løg, æblebåde og kål i siruppen. Kog det med 5 min. Smag til med 1 tsk. salt og peber. Server æblesiruppen til sildene sammen med kartoflerne.

Tips

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1 tsk. groft salt til kartoflernes kogevand.

Opdateret 27.08.2012
MENU