Gå til hovedindholdet

Laks med spidskål og tomatsalsa

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Laks med spidskål og tomatsalsa

Du skal bruge

500 g laksefilet skåret i 4 stykker
½ tsk. groft salt
peber

Spidskål i tomatsalsa

½ spidskål, ca. 300 g renset vægt
4 tomater
4 forårsløg
1 tsk. hakket jalapenos fra glas
½ tsk. groft salt
saften af 1 lime
1 tsk. olie, fx olivenolie eller kold presset rapsolie

Tilbehør

500 g fuldkornsboller eller brød
2 spsk. friskost, maks. 11% fedt, til at smøre på bollerne

Sådan gør du

Læg fisken på bagepapir og krydr med ½ tsk. salt og peber. Stil fisken i ovnen 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.

Snit spidskålen fint. Kom spidskålen i koldt vand for at trække sprødhed. Skær tomaterne i tern. Snit forårsløgene. Bland tomattern, forårsløg, jalapenos, ½ tsk. salt, limesaft og olivenolie. Afdryp kålen og vend den i. Lad gerne grønsagerne trække 5-10 min.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU