Gå til hovedindholdet

Labskovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Labskovs

Du skal bruge

500 g kalvekød i tern, fx klump eller bov
1 l vand
1 kg kartofler, gerne bagekartofler
2 løg
1/3 rodselleri, ca. 200 g renset vægt 
1 pastinak eller  2 persillerødder ca. 200 g
3 laurbærblade
1 spsk. peberkorn
2 gulerødder
1 porre
2 tsk. groft salt
peber
1 dl klippet purløg

Desuden

4 skiver fuldkornsrugbrød
1 spsk. olie

Tilbehør

4 spsk. sennep

Sådan gør du

Skær kødet i tern ca. 2½ x 2½ cm.

Kom kødet i kogende vand. Kog op, og skum urenheder væk med en ske.

Skær skrællede kartofler, løg, rodselleri og pastinak i tern på ca. 2 x 2 cm.

Læg laurbærblade og peberkorn i fx en ren tepose af stof eller papir.

Kom kartofler, løg, rodselleri, pastinakker og teposen ned i gryden til kødet. Læg låg på og lad retten småkoge i ca. 1 time til kødet er helt mørt. Retten skal ligne tynd grød. Hvis den bliver for tyk, skal der lidt mere vand i. Tag teposen op.

Skræl og riv guleroden groft. Rens og skyl porren og skær den i ringe eller tern. Kom porre og gulerod i gryden og lad det koge med ca. 10 min. Retten skal have konsistens som risengrød. Smag retten til med 2 tsk. salt og peber.

Pensl brødskiverne med olien. Læg dem på bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader ca. 15 min. til de er sprøde. Afkøl dem på en bagerist og server dem til labskovsen.

Server retten med sennep og med en skål klippet purløg, så hver især kan drysse den over egen portion.

Tips

Labskovsen kan serveres med rødbedesalat og reven peberrod.

Opskrift: Ole Pedersen.

Opdateret 27.08.2012
MENU