Gå til hovedindholdet

Krydret kød med kål

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Krydret kød med kål

Du skal bruge

1/5 hvidkål, ca. 300 g renset vægt
1 kg kartofler
2 løg
4 gulerødder
2 spsk. olie
3-4 tsk. karry
400 g hakket okse-, svine-, lamme- eller kyllingekød, maks. 10% fedt
4 dl bouillon
1 dl rosiner
1 dl sojasovs
2 spsk. lime- eller citronsaft
4 spsk. hakket persille

Tilbehør

4 æbler evt. i både

Sådan gør du

Snit kålen i strimler. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løgene. Skær gulerødderne i tern. Svits kål, kartofler, løg og gulerødder i olien. Tilsæt karry og kød. Svits til kødet har skiftet farve. Tilsæt bouillon, rosiner, sojasovs og limesaft. Lad retten småkoge under låg ca. 20 min.

Server retten med æblebåde og en skål hakket persille, så hver især kan drysse det over deres egen portion.

Tips

Tilsæt evt. 2 spsk. friskrevet ingefær og/eller 1-2 fed hvidløg og/eller 1-2 tsk. sambal oelek.

Opdateret 27.08.2012
MENU