Gå til hovedindholdet

Kikærtefrikadeller med rødbederåkost

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Kikærtefrikadeller med rødbederåkost

Du skal bruge

2 dåser kikærter, ca. 460 g afdryppet vægt
2 æg
1 spsk. hvedemel
½ dl minimælk
1-2 fed presset hvidløg
1 spsk. citronsaft
1½ tsk. groft salt
peber
2 spsk. olie til stegning

Rødbederåkost

2 rødbeder, ca. 200 g renset vægt
1/3 rodselleri, ca. 200 g renset vægt
2 æbler

Dressing

1½ dl fromage frais 0,3%, græsk yoghurt 0,2% eller andet surmælksprodukt maks. 0,7% fedt
1 spsk. mayonnaise, 80% fedt
½ tsk. sukker
2 tsk. citronsaft
½ tsk. groft salt

Desuden

1 kg små vaskede kartofler
100 g pesto

Sådan gør du

Mix de afdryppede kikærter i en foodprocessor eller blender. Kom de øvrige ingredienser i og mix det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande. Steg evt. frikadellerne færdige i ovnen.

Riv rødbede, selleri og æble groft og bland dem sammen i en skål. Bland ingredienserne til dressingen og smag til med ½ tsk. salt. Vend salat og dressing sammen.

Kog kartoflerne ca. 18 min. i usaltet vand og afdryp dem. Vend pestoen i kartoflerne.

Tips

Kikærtefrikadellerne kan krydres med 1 tsk. stødt spidskommen og 2 spsk. hakket persille. De smager også godt i pitabrød sammen med salat, revet gulerod og agurkeskiver, lidt fetaost og lidt oliven.

Råkosten kan pyntes med meget finthakkede hasselnødder eller persille.

Se evt. hvordan du laver pesto i opskriften til Tomatsuppe med kartofler og kikærter.

Undgå madspild

Gulerødder, rodselleri og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU