Gå til hovedindholdet

Karbonader med stuvede grønærter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Karbonader med stuvede grønærter

Du skal bruge

Karbonader/krebinetter

600 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
1½ dl grov rasp
1 tsk. groft salt
2 spsk. rapsolie
Friskkværnet peber

Kartofler

1 kg pillede aspargeskartofler, kogt i vand med ½ tsk. groft salt

Stuvede grønærter

6 gulerødder i små tern (ca. ½ x ½ cm) (ca. 450 g)
3 dl minimælk
350 g frosne fine ærter (friskbælgede i sæson)
¼ tsk. fintrevet muskatnød
25 g blødt smør
25 g hvedemel
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1-2 dl finthakket
kruspersille

Sådan gør du

Karbonader/krebinetter

Rør kødet godt sammen i en skål – gerne med hænderne, så du varmer det lidt op. Form kødet til 8 karbonader, hak karbonaderne med en kniv og sørg for at samle kødet – lav dem gerne lidt flade. Bland rasp og 1 tsk. groft salt sammen og vend karbonaderne heri. Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 12 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke. Krydr med peber.

Stuvede grønærter

Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem i 5 minutter – eller til de næsten er møre. Tilsæt ærter og muskatnød. Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Bring sovsen i kog og tilsæt smørbolle og peber. Kog sovsen i ca. 2 minutter. Tilsæt persille og smag til med ½ tsk. groft salt og evt. lidt peber.

Server karbonaderne med de stuvede grønærter og de pillede aspargeskartofler.

Tip: Vegetarisk version

Hvis du ønsker at lave vegetariske karbonader, kan du følge denne opskrift:

DET SKAL DU BRUGE

2 dåser afdryppede kikærter (ca. 485 g)
2 æg
3 spsk. hvedemel
½ dl minimælk
2 små fed hvidløg
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk rapsolie

SÅDAN GØR DU

Blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser – undtagen olien. Lad halvdelen af olien blive varm på en pande. Form 14 karbonader med to skeer, steg karbonaderne i 4 minutter, vend og steg dem 4 minutter på den anden side, til de er færdige.

Opdateret
MENU