Gå til hovedindholdet

Herre go' bøf

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Herre go' bøf

Du skal bruge

Kartofler

800 g nye kartofler

Bøfferne

4 flotte bøffer af dansk oksefilet á 150 g
½ tsk. røget, groft salt
½ tsk. sort knust peber
4 kviste timian
1 spsk. rapsolie til stegning

Kold bearnaise

3 æg, mellemstørrelse
1 skalotteløg, pillet og hakket
1 bundt frisk estragon
4 dl skyr
2 spsk. sennep, gerne grov
1 spsk. estragoneddike
1 spsk. gurkemeje
½ tsk. groft salt og peber til smagning

Marineret grønne bønner med oliven og fast ost

700 g friske grønne bønner
½ tsk. groft salt
60 g fast ost 10+
10 sorte oliven
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 bundt frisk basilikum
Saft og skal af 1 citron
1 tsk. knust sort peber

Sådan gør du

En varm grill er en forudsætning for, at tiden kan overholdes.

Sæt en gryde med vand tilsat ½ tsk. groft salt over til bønner og æg plus en gryde med vand uden salt til kartoflerne. Blanchér bønnerne i 30-40 sekunder i det kogende vand, inden æggene koges.

Kartofler

Kartoflerne koges i ca. 17 minutter. Stik i dem med en kniv, når de slipper kniven, er de kogte.

Bøfferne

Bøfferne krydres med ½ tsk. groft salt, peber og timian på begge sider. Når grillen er klar og meget varm, lægges bøfferne på og grilles. Grill dem ca. 4 minutter på hver side. Så får du en bøf, der er medium stegt. Når bøfferne er færdige, lader du dem trække ca. 3 minutter, inden de serveres.

Den kolde bearnaise

Æggene koges i ca. 7-8 minutter, køles under rindende koldt vand og pilles. Kom æg, skalotteløg og estragon i en blender, tilsæt skyr, sennep, estragoneddike og gurkemeje. Blendes og smages til med op til ½ tsk. groft salt og peber.

Marinerede grønne bønner med oliven og fast ost

Bønnerne ribbes begge ender af, så dyppes de lige i kogende vand i ca. 30-40 sekunder, afkøles under rindende vand.

Riv eller pluk osten groft, del oliven og fjern sten. Hak basilikum groft.

Kom bønner i et fad, riv skal af citronen over og pres saften på. Kom 2 spsk. rapsolie over og vend med basilikum, oliven og ost. Lad det trække et par minutter og smag til med peber.

Kom kartofler og den kolde bearnaise i skåle og bøfferne på et fad.

Tips

Om vinteren kan der bruges rodfrugter i stedet for bønner, fx persillerødder. Om efteråret/vinteren kan der bruges persille i stedet for basilikum.

Opdateret 21.03.2014
MENU