Gå til hovedindholdet

Hakkebøf med bløde løg og rodfrugter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Hakkebøf med bløde løg og rodfrugter

Du skal bruge

Rodfrugter

500 g skrællede rodfrugter, fx rødbeder, gulerødder og persillerødder
½ spsk. rapsolie
2 kviste timian
½ dl æbleeddike
½-1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Kartofler

1 kg små pillede kartofler, kogt i vand med ½ tsk. groft salt
1 dl grofthakket bredbladet persille

Bløde løg

15 g smør
2 løg i halve skiver (ca. 200 g)
2 spsk. sojasauce
1 spsk. sukker
1 spsk. vand
¼ tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Hakkebøf

500 g hakket oksekød, 3-7 % fedt
¼ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ spsk. rapsolie

Brun sovs

2 dl kalvefond eller bouillon 
1 tsk. tørret timian
Majsstivelse til jævning
Sovsekulør

Sådan gør du

Rodfrugter

Skær rodfrugterne i grove stykker. Kom dem i en lille bradepande og vend dem sammen med rapsolie, timian, æbleeddike, ½-1 tsk. salt og peber. Bag rodfrugterne midt i ovnen i 20-25 minutter ved 200°.

Bløde løg

Lad smørret blive gyldent på en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 minutter – vend godt rundt i dem. Tilsæt soja, sukker og vand. Lad dem stege videre ved svag varme i ca. 15 minutter – stadig under omrøring. Krydr med ¼ tsk. salt og peber. Hæld løgene fra panden og hold dem varme.

Hakkebøffer

Form kødet til 4 bøffer og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje. Drys dem med ¼ tsk. groft salt og peber. Lad olien blive varm på panden og steg dem gyldne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og vend de bløde løg i stegeskyen.

Brun sovs

Bring fond og timian i kog. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og jævn sovsen til en passende konsistens. Tilsæt sovsekulør efter behag. Anret hakkebøfferne med rodfrugter, bløde løg, brun sovs og pillede kartofler vendt i persille.

Tips

Du kan nemt udskifte det hakkede oksekød med lam, kylling eller vildt og variere dine hakkebøffer.

Opdateret
MENU