Gå til hovedindholdet

Græske frikadeller med spidskålstzatziki

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Græske frikadeller med spidskålstzatziki

Du skal bruge

1 kg kartofler, renset vægt
1½ spsk. olie
1 tsk. groft salt
2 spsk. frisk hakket rosmarin eller 1 spsk. tørret oregano

Græske frikadeller

400 g hakket lamme-, okse-, svine- eller kyllingekød, maks. 10% fedt
1 tsk. groft salt
peber
1 tsk. reven usprøjtet citronskal
3 spsk. hakket persille
1 fed presset hvidløg
1 æg
½ dl rasp
½ dl vand
1 spsk. olie til stegning

Spidskålstzatziki

½ spidskål, ca. 400 g renset vægt
1 tsk. groft salt
1-2 fed presset hvidløg
5 dl græsk yoghurt 0,2% fedt eller andet surmælksprodukt, maks. 0,7 % fedt
peber

Tilbehør

4 tomater i både

Sådan gør du

Skrub og skyl kartoflerne godt. Skær dem i halve eller både og kom dem i en skål med olie, 1 tsk. salt og rosmarin. Vend dem godt rundt. Fordel kartoflerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Steg kartoflerne i ovnen ved 225 grader i ca. 45 min.

Rør kødet med 1 tsk. salt, peber, citronskal, persille, hvidløg og æg. Tilsæt raspen. Rør herefter vandet i.

Varm olien op på en pande. Form farsen til ca. 20 lidt aflange frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min. i alt, til de er gennemstegte.

Snit spidskålen meget fint og kom den i en skål. Drys 1 tsk. salt over og lad det trække 15 min. Vend spidskål og presset hvidløg i yoghurten og krydr med peber.

Server frikadellerne med ovnkartofler, spidskålstzatziki og tomater skåret i både.

Tips

Du kan komme 2 spsk. hakket mynte i farsen.

Du kan komme 1 tsk. stødt kanel i farsen.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU