Gå til hovedindholdet

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Du skal bruge

Kartoffelsalat

800 g aspargeskartofler
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 dl fraiche 6 %
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flormelis
50 g grofthakkede syltede agurker
1 tsk. groft salt
150 g radiser

Pynt

Purløg

Frikadeller

500 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
1 stort fintrevet løg (ca. 100 g)
2 æg
1 dl havregryn
1-2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 dl minimælk
1½ spsk. olie

Tilbehør

400 g ærter

Sådan gør du

Kartoffelsalat

Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Pil dem og lad dem køle af. Vend græsk yoghurt, fraiche, dijonsennep, flormelis og syltede agurker sammen. Smag til med 1 tsk. salt og evt. lidt mere flormelis. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Skær bunden af radiserne og lad lidt af toppen blive på. Skyl dem grundigt og skær dem i kvarte. Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.

Frikadeller

Rør kødet med løg, æg, havregryn, 1-2 tsk. groft salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time – så bliver den mere fast. Lad olien blive varm på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i vand – så er det nemmere at forme frikadellerne. Steg frikadellerne gyldne i ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.

Tilbehør

Kom ærterne i kogende vand i ca. 2 minutter. Hæld dem til afdrypning i en sigte og server dem til frikadellerne og kartoffelsalaten.

Opdateret
MENU