Gå til hovedindholdet

Fiskefrikadeller med pastasalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Fiskefrikadeller med pastasalat

Du skal bruge

Fiskefars

500 g sej-eller torskefilet
1¼ tsk. groft salt
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl minimælk
peber
2 forårsløg
½ peberfrugt
2 spsk. olie til stegning eller 15 g smør og 1 spsk. olie

Desuden

300 g fuldkornspasta, fx skruer
250 g broccoli
4 gulerødder
2 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1-2 spsk. citronsaft
1 tsk. groft salt
evt. basilikumblade, persille eller purløg

Tilbehør

200 g fuldkorns -boller eller -brød

Sådan gør du

Skær fisken i tern og findel det i en foodprocessor sammen med 1¼ tsk. salt. Tilsæt æg, hvedemel, mælk og peber og miks det sammen. Kom farsen op i en skål. Snit forårsløgene fint og skær peberfrugt i små tern. Rør det i farsen.

Form farsen til 8-12 frikadeller og steg dem i olie eller en blanding af smør og olie.

Kog pastaen uden salt efter tidsanvisningen på emballagen. Skær broccolien i buketter og stokken i tern. Skær gulerødderne i stave. Kog grønsagerne med i pastavandet ca. 5 min så de stadig er sprøde. Afdryp pasta og grønsager i en sigte. Kom det i en skål og vend olie og citronsaft i. Smag til med 1 tsk. salt og peber. Vend gerne hakkende krydderurter i.

Server brød til retten.

Tips

Krydderurter som f.eks. persille, dild eller koriander kan kommes med i foodprocessoren.

1½ fintrevne gulerødder, 100 g persillerødder, selleri eller fintsnittet porre kan erstatte forårsløg og peberfrugt.

Kom 1 spsk. friskreven ingefær og 1 tsk. karry i farsen og server fx sød chilisovs til.

Du kan bruge færdige fiskefrikadeller – med Nøglehulsmærket.

Broccolibuketter fra frost kan anvendes. Blomkålsbuketter kan bruges i stedet for broccoli.

Cherrytomater evt. i halve, majs, melon eller agurk i tern eller stave kan kommes i pastasalaten i stedet for kogt broccoli og gulerødder. Vælg efter årstid og smag.

Appelsinsaft kan bruges i stedet for citronsaft.

Opdateret 27.08.2012
MENU