Gå til hovedindholdet

Fisk med tapenade og ratatouille

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Fisk med tapenade og ratatouille

Du skal bruge

Ratatouille

2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 aubergine
1 courgette
2 gulerødder
2 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 dåse flåede tomater, 400g
2 dl bouillon
1 tsk. groft salt
peber
1 tsk. sukker
1 tsk. balsamicoeddike
evt. frisk basilikum

Desuden

300 g fuldkornspasta, rå vægt
500 g lyssej
3 spsk. oliventapenade

Sådan gør du

Skær rødløg i både og hak hvidløget fint. Skær peberfrugt, aubergine, courgette og gulerødder i tern. Svits grønsagerne et par min. i olie. Tilsæt flåede tomater og bouillon. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med 1 tsk. salt, peber, sukker og balsamicoeddike.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Gå fisken efter for ben. Skær den ud i fire lige store stykker og læg dem i et fad med bagepapir. Fordel oliventapenaden på de fire stykker. Bag fisken i 12-15 min. alt efter fiskens tykkelse i en forvarmet ovn på 200 grader på midterste ovnribbe.

Tips

Lyssej kan erstattes med andre torskearter som fx mørksej, lange eller brosme.

Opdateret 28.08.2012
MENU