Gå til hovedindholdet

Chili con carne

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Chili con carne

Du skal bruge

300 g (rå vægt) fuldkorns ris fx natur- eller bruneris
2 løg
2 gulerødder
400 g hakket okse-, svine-, kalve- eller lammekød, maks. 10% fedt
½ spsk. olie
1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g
40 g tomatkoncentrat, 3 spsk.
2 dl bouillon
1-2 tsk. syltet jalapenos
1 tsk. mild chili-blandingskrydderi
2 tsk. tørret oregano 
10 g mørk chokolade
½ dl rosiner 
½-1 tsk. stødt kanel
1 dåse kidneybønner, ca. 225 g afdryppet vægt
1 tsk. groft salt
Pynt: evt. frisk koriander og limebåde

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Skær løg i tern og riv gulerødderne. Svits kødet i olie til det har skiftet farve. Tilsæt løg og gulerødder. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon ved. Hak jalapenos. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt.

Kog kødsovsen ved middel varme under låg ca. 15 min. Smag til med 1 tsk. salt.

Server kødsovs med ris og peberfrugter skåret i strimler.

Tips

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til risens kogevand.

Du kan bruge tørrede kidneybønner. Udblød 100 g kidneybønner 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk. ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte kidneybønner, da bønner fra dåse indeholder salt.

Opdateret 27.08.2012
MENU