Gå til hovedindholdet

Boller i karry

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Boller i karry

Du skal bruge

Kødboller

500 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
1 tsk. groft salt
80 g finvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
1 finthakket chalotteløg (ca. 50 g)
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
½ tsk. knuste korianderfrø
¼ tsk. cayennepeber
1 æg
2 dl mælk

Kogelage

2 l vand
1 løg i både (ca. 75 g)
2-3 cm ingefær i tyndeskiver
½ tsk. groft salt
5 peberkorn
5 korianderfrø
3 laurbærblade

Karrysovs

25 g smør
1 spsk. vindruekerneolie
1 stort grofthakket løg (ca. 100 g)
2 spsk. karry
200 g gulerødder i mindre stykker
2 spsk. hvedemel
6 dl kogelage fra kødbollerne
1 æble i grove stykker (ca. 100 g)
1 tsk. fintrevet citronskal – økologisk eller usprøjtet
½ dl friskpresset citronsaft
½ tsk. groft salt

Ris

3 dl basmatiris (ca. 240 g), koges som anvist på posen med ½ tsk groft salt

Pynt

Fintskåret æble i tern

Sådan gør du

Kødboller

Rør kødet sejt med 1 tsk. groft salt. Tilsæt havregryn og de øvrige ingredienser – mælken tilsættes lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kogelage

Bring vand og de øvrige ingredienser i kog i en stor tykbundet gryde. Skru ned og lad det koge ved svag til jævn varme. Form farsen til små kødboller – 1 spsk. pr. stk. (ca. 30 i alt). Kom kødbollerne i det kogende vand (10 ad gangen) og lad dem koge i 6-7 minutter. Tag dem op og hold dem varme. Lad kogelagen koge ved kraftig varme i ca. 10 minutter, sigt den og tag 6 dl fra til saucen.

Karrysovs

Smelt smør og olie i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og karry i ca. 1 minut, tilsæt gulerødder, drys melet i og vend blandingen godt rundt. Tilsæt kogelage, æble, citronskal og saft samt ½ tsk. groft salt. Bring karrysovsen i kog og lad den koge ved svag varme i ca. 10 minutter – eller til gulerødderne er møre. Blend evt. sovsen med en stavblender.

Tilsæt kødbollerne og varm retten godt igennem. Server risene til.

Tips

Ud over risene kan du servere chutney eller dampede grønsager til kødbollerne, fx porrer, broccoli eller bønner.

Opdateret
MENU