Gå til hovedindholdet

Bankekød med rodfrugter og kartoffelmos

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Bankekød med rodfrugter og kartoffelmos

Du skal bruge

500 g okseinderlår i skiver
4 spsk. hvedemel
1 tsk. groft salt
peber
3 spsk. olie
2 store løg
2 persillerødder eller ½ rodselleri, 300 g renset vægt
4 gulerødder
4 dl vand
2 laurbærblade
1½ tsk. groft salt
peber
evt. sovsekulør
4 spsk. hakket persille

Kartoffelmos

1 kg kartofler
2 dl minimælk
1 spsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie
1 tsk. groft salt
peber

Sådan gør du

Skær kødet i skiver ca. 1 x 1 x 5 cm. Vend det i hvedemel blandet med 1 tsk. salt og peber. Brun kødet i en stegegryde i olie og tag det op.

Svits løgene 1 - 2 min. i stegegryden. Drys resten af melet over og rør godt rundt. Kom vand og laurbærblade i. Kog det op under omrøring. Kom kødet i. Lad retten små koge i 2 timer under låg. Efter 1 time og 45 min. kommes gulerødder og persillerødder i. Bring retten i kog igen og lad gryden småkoge yderligere ca. 15 min. Smag til med 1½ tsk. salt og peber. Giv evt. retten lidt sovsekulør.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem i usaltet vand 20 min. Hæld vandet fra. Kog mælken op og kom den i kartoflerne. Mos kartoflerne med en håndmixer eller kartoffelmoser. Rør olien i. Smag til med 1 tsk. salt og peber.

Stil den hakkede persille på bordet, så kan hver især drysse det over deres egen ret.

Tips

Du kan smage retten ekstra til med balsamicoeddike og evt. lidt ribsgelé.

Undgå madspild

Gulerødder, pastinakker og persillerødder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU