Gå til hovedindholdet

Æbleflæsk

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Æbleflæsk

Du skal bruge

Æbleflæsk

450 g røget flæsk/røget bacon eller en blanding heraf i store tern
8 æbler i både (ca. 750 g)
1 stort finthakket rødløg (ca. 100 g)
Evt. 1 spsk. sukker
Evt. 1 spsk. æbleeddike

Tilbehør

400 g rugbrød

Pynt

Timian

Sådan gør du

Steg flæsket sprødt på en pande ved svag varme. Lad det stegte flæsk dryppe af på fedtsugende papir – lad 1 spsk. af fedtet blive på panden.

Kom æbler og rødløg på panden og steg dem ved jævn varme i 3-5 minutter under omrøring – der skal være bid i æblerne. Smag til med sukker og æbleeddike hvis nødvendigt.

Server æbleflæsken på rugbrødet.

Tips

Alle æblesorter kan bruges til retten, men madæbler eller Cox Orange giver det bedste resultat.

Opdateret
MENU