Gå til hovedindholdet

Sundere mad og måltider – også et tema på Folkemødet

Hvordan skal vi fremover arbejde med mad, måltider og sundhed? Hvordan kan vi skabe forandring mod bedre madvaner, der understøtter sundhed og livskvalitet gennem hele livet – for alle dele af samfundet? Det er tid til handling. Det er nogle af temaerne, der tages op på Folkemødet. Folkemødet foregår på Bornholm fra torsdag d. 14. juni og fire dage frem

Regeringen modtog i april måned ti anbefalinger fra Advisory Board for mad, måltider og sundhed, under overskriften ”God mad gavner”. Anbefalingerne skal være med til at give danskerne større livskvalitet, vende udviklingen i danskernes overvægt og begrænse de samfundsrelaterede udgifter til sygdomme som fx diabetes. Det var fem ministre, der modtog anbefalingerne: Miljø- og fødevareministeren, sundhedsministeren, børne- og socialministeren, undervisningsministeren og ældreministeren. Anbefalingerne blev vel modtaget og følges op af et regeringsudspil på området.

En folkelig bevægelse

Men anbefalingerne er ikke blot til ministrene, men en invitation til hele Damark om at deltage og tage medansvar. Sammen skal vi sikre, at ambitionen om at skabe et bedre liv gennem god mad bliver ført ud i livet. Det er handler om den nære familie, lokalsamfund, erhvervslivet, organisationer, kommuner, regioner og staten. Folkemødet er en anledning til at få skabt en sådan bevægelse i alle led, for et sundere Danmark. 

Mød Miljø- og Fødevareministeren samt Fødevarestyrelsen på følgende tidspunkter: 

  • ”Hvem bestemmer forbruget” – Mød Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Torsdag 13.30, Grønbechs hotel
  • ”Lille spejl på væggen der – hvad er sundt i landet her?” – Fødevarestyrelsen deltager i panel. Torsdag 14.00, Stand F1, Landbrug og Fødevarev Ved Allinge Røgeri.
  • ”Det fede samfund – hvordan stopper vi den fede fest?” – Fødevarestyrelsen deltager. Torsdag 15.30, J42 – Det Fælles Sundhedstelt - J Kæmpestranden
  • ”Legendariske Late Night Cook Off´s med Timm Vladimir" – Ministeren er dommer. Fredag 22.00, A36 - Danchells Anlægs Debattel
  • ” Mad & Myter - vejen til sund og sikker mad” – Fødevarestyrelsen deltager i debatten. Lørdag 16.30. J42 - Det Fælles Sundhedstelt -  J Kæmpestranden

Om Folkemødet

Folkemødet i uge 24 i Allinge på Bornholm samler flere end 100.000 mennesker i alle aldre. På Folkemødet hyldes det danske demokrati og fællesskab. I 2017 deltog 1.027 foreninger, virksomheder, interesse organisationer og politiske partier. 

Formålet med Folkemødet

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.
Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.

Festivalområdet

Folkemødets events bliver afholdt i mødelokaler, på skibe, i telte, under åben himmel, på restauranter mv. spredt over et område, der strækker sig over ca. en kilometer - fra Allinge Havns sydlige ende til Danchells anlæg i nord.

Læs mere

om Folkemødet

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk 


MENU