Gå til hovedindholdet

Ny app guider både danskere og turister til økologiske spisesteder

Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har sammen udviklet app’en ’Økologiske Spisesteder’. Den nye app skal gøre det let for alle at finde vej til danske caféer, restauranter og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

En undersøgelse fra VisitDanmark viser, at næsten halvdelen af de udenlandske turister nævner gode danske spisesteder som en af grundene til at de rejser til Danmark.

Markant fremgang i spisemærker

Interessen for Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke er vokset markant de senere år. Der er således flere end 2.400 spisesteder, blandt andet kantiner, offentlige institutioner, der har mærket i enten guld, sølv eller bronze.

Hoteller, restauranter og caféer står for cirka 10 procent af samtlige spisemærker. Her er der det seneste år registreret 60 procent flere økologiske spisemærker.

150 spisesteder er allerede med

Vi vil gerne sætte endnu mere strøm på markedsføringen af økologiske spisesteder, der kobler gastronomi med dyrevelfærd og hensyn til miljø og natur. Jeg er overbevist om, at både danskerne og vores gæster fra udlandet, vil sætte stor pris på den nye guide til økologiske måltider i Danmark”, siger innovations- og vækstdirektør i Fødevarestyrelsen,  Per K. Christiansen.
 
Foreløbig kan man finde cirka 150 økologiske hoteller, restauranter og caféer på app’en – et antal Fødevarestyrelsen forventer stiger de kommende år. 

Læs mere

App'en ’Økologiske Spisesteder’ hentes ganske gratis til Android og Iphone:

Google Play, Android

Appstore, til Iphone

Se alle De Økologiske Spisemærker på Danmarks kortet her 

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk


MENU