Gå til hovedindholdet

Julen er hjerternes fest

Du kan være med til at sætte fokus på dyrevelfærd i den søde juletid. I uge 47-50 afholdes der kampagne for Dyrevelfærdsmærket.

I uge 47-50 vil der være særligt fokus på Dyrevelfærdsmærket i gadebilledet og i dit lokale supermarked. I disse uger afholdes der nemlig kampagne for Dyrevelfærdsmærket og du kan være med til at sætte fokus på dyrevelfærd.

Vi har nemlig udviklet en julehjerte-gris som du kan downloade gratis og flette sammen med din familie eller venner.

Du kan også møde os i nedenstående butikker, hvor vi uddeler julehjerte-grise og smagsprøver på Dyrevelfærdsmærket grisekød.

Flet julehjerter med os her

  • 24. november: Meny Hellerup, Strandvejen 64A, 2900 Hellerup kl. 15-18
  • 1. december:  Bilka OneStop, Arne Jacobsens Allé 24, 2300 København S kl. 14-17 (Miljø & Fødevareminister Esben Lunde Larsen uddeler julehjerter fra 14.30-15.00)
  • 8. december:  Føtex Food, Guldsmedgade 3-9, 8000 Aarhus C kl. 15-18

Fakta om Dyrevelfærdsmærket 

Det statslige Dyrevelfærdsmærke gør det muligt for forbrugerne at se hvilke produkter, der lever op til kravene om bedre dyrevelfærd. Dyrevelfærdsmærket er din garanti for, at grisene har haft bedre forhold end grise fra traditionel produktion. 

Dyrevelfærdsmærket findes i tre varianter med et, to eller tre hjerter. Jo flere udfyldte hjerter, jo bedre dyrevelfærd. Fælles for alle er bl.a., at grisene ikke må halekuperes, de skal have halm til både at kunne rode i og bygge rede i, og de må ikke transporteres mere end otte timer, når de skal slagtes.

Læs mere

Se hvordan du fletter julehjerter her

Nyhed "Køb pålæg med hjertet"

Om Dyrevelfærdsmærket

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk


MENU