Gå til hovedindholdet

Hele kerner er kun den halve sandhed om fuldkorn

Det er en myte at fuldkorn kun findes i hele kerner.

Fuldkorn betyder bare, at hele kornet er brugt. Også skaldelene og kimen, hvor de fleste vitaminer, mineraler og fibre findes. Men fuldkorn kan sagtens være malet til mel, og så er der ikke nødvendigvis hele kerner i brødet. Se efter det orange fuldkornslogo, når du køber ind, så er du sikker på at fuldkornsindholdet er højt.

Ikke alle kerner er fuldkorn

Mange forbrugere tror at fuldkorn også er kerner fra frø, som man fx ofte ser drysset på brød. Men det passer ikke. I Danmark definerer vi fuldkorn som kerner, der kommer fra:

  • Hvede
  • Rug
  • Byg
  • Havre
  • Majs (tørret)
  • Hirse
  • Ris
  • Sorgum (mest i foder)

 Kerner fra følgende er IKKE fuldkorn:

  • Solsikkekerner
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø
  • Vilde ris
  • Boghvede

Kontakt

Ernæringsfaglig medarbejder,  Susanne Walter Johannessen, tlf. 7227 6900


MENU