Gå til hovedindholdet

Danskerne tygger sig gennem 100.000 tons fuldkorn

Langt mere fuldkorn finder vej til de danske tallerkener, og danskerne nærmer sig det officielle kostråd om 75 gram fuldkorn om dagen.

Flere og flere forbrugere rækker ud efter fødevarer med det orange fuldkornslogo. De vælger brød, pasta og burgerboller med flere af de gavnlige kostfibre, vitaminer og mineraler. Alle sammen nyttige ingredienser i kampen for at forebygge sukkersyge, hjertekarsygdomme og visse former for kræft.  

Før indførelsen af det orange fuldkornsmærke spiste danskerne i gennemsnit 36 gram fuldkorn om dagen. Den seneste opgørelse fra 2013 viser, at danskerne nu spiser 63 gram fuldkorn om dagen og dermed nærmer de 75 gram, som er Miljø- og Fødevareministeriets officielle kostråd.

- Det er sundere at spise lidt grovere, og det er der heldigvis mange, der har fundet ud af. Man skal ikke gøre meget mere end at bytte lidt af hvedemelet ud med fuldkornsmel eller købe fuldkornspasta engang i mellem, så får man en sundhedsmæssig gevinst. Hvis man vil være helt sikker på, at man køber fuldkornsprodukter, kan man gå efter et af de 700 produkter med det orange fuldkornsmærker, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.   

I dag er national fuldkornsdag, og parterne bag fuldkornssamarbejdet, som står bag det orange mærke kan glæde sig over, at antallet af produkter med fuldkornslogoet tredoblet til knap 700 på fem år, og det årlige forbrug i Danmark af fuldkornsprodukter som mel, brød, pasta og morgenmadsprodukter ligger nu over 100.000 tons.

Kontakt

Trine Grønlund, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900


MENU