Gå til hovedindholdet

Danskerne spiser stadig mad i pakker

Kantineordninger har indtaget de danske arbejdspladser og uddannelser i stor stil, men den medbragte madpakke er heldigvis ikke stemt helt ude. Faktisk viser nye tal, at 46 % af danskerne spiser madpakke på studiet eller arbejdspladsen.

Der bliver formentlig stadig smurt masser af rugbrødsmadder om morgenen i de danske hjem. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Fuldkornspartnerskabet medbringer godt halvdelen af danskerne madpakke til deres arbejdsplads eller uddannelse og 46% spiser rugbrød hver dag. 

Derfor skal madpakken indeholde fuldkorn

Når det gælder danskernes præferencer for indholdet i madpakken, viser samme undersøgelse, at 45% af danskerne finder det vigtigt, at madpakken er sund, mens kun 20% mener, at fuldkorn er en vigtig bestanddel af madpakken. 
Der er stadig plads til forbedring, hvis danskerne gerne vil gøre deres madpakke sundere. Det er nemlig en rigtig god idé, at den indeholder fuldkorn fx i form af rugbrød

Nøgleordet er variation

Danskerne spiser op imod halvdelen af dagens mad, mens de er på arbejde eller i skole. Madpakken er derfor en vigtig del af det daglige mad, og ønsker man at sammensætte et lækkert, sundt og varieret frokostmåltid, skal menuen indeholde 5 ting: brød, grønt, pålæg, fisk og frugt. 

En nem måde at få mere fuldkorn ind i madpakken på, er at gå efter det orange fuldkornslogo, som i dag findes på ca. 700 forskellige produkter. 

Få inspiration til madpakken på altomkost.dk

Find gode opskrifter på madpakker på altomkost.dk

Find opskrifter på madpakker på fuldkorn.dk

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet  

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen. 
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret, spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen. 
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden, ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder. 

MENU