Gå til hovedindholdet

Børnehuset Spiloppen laver sund frokost til skolen

Børnehuset Spiloppen i Hedensted vil gerne servere sund frokost til børnene. De vil det så meget, at de også har et tilbud om at levere frokost til Hedensted skole, som ligger lige ved siden af institutionen.

Alt om kost rejseholdet har besøgt Spiloppen, hvor ernæringsassistent Tanja Pedersen brænder for at lave sund mad til børn. Hun ser det som en spændende udfordring at fremstille frokost, ikke kun til institutionens – men også til skolens børn. Selvom maden hver dag skal transporteres mellem Spiloppens køkken og skolens udsalg, ser Tanja Pedersen det som en vigtig opgave.

På skolen tilbydes dagligt et varmt frokostmåltid, hjemmelavede fuldkornpølsehorn og fuldkornsboller samt smoothies. Derudover er der salatbar og en sandwichbar. Den lækre frokost tiltrækker mange elever allerede, og Tanja Pedersen håber at endnu flere kommer til. Lærerne har også mulighed for at købe en sund frokost.

Drømmen om et produktionskøkken

Tanja Pedersens drøm er at etablere et produktionskøkken på skolen, så maden kan fremstilles på stedet.

Finn Abrahamsen, der er institutionsleder i Børnehuset Spiloppen, er helt med på idéen. Han håber, at de længere og mere aktive skoledage, den understøttende undervisning og madkundskab kan gå op i en højere enhed, og samtidig gøre at frokosttilbuddet bliver en mere integreret del af skolens kultur.


MENU