Gå til hovedindholdet

Året der gik med Måltidsmærket

Der spises nu masser af fisk, fuldkorn og grøntsager rundt omkring i landet, takket være jer, som er med til at sætte det sunde måltid på dagsordenen.

Publiceret 11. december 2017

Der spises nu masser af fisk, fuldkorn og grøntsager rundt omkring i landet, takket være jer, som er med til at sætte det sunde måltid på dagsordenen. 

Lige knap 100 kantiner arbejder nu med Fødevarestyrelsens guide for sundere mad og er tilmeldt Måltidsmærket. Vi er meget glade for den store opbakning og interesse som de nye anbefalinger og Måltidsmærket har fået i sit første leveår.

Som madprofessionelle gør I en stor indsats for at forbedre folkesundheden, og I er medvirkende til at skabe nogle gode rammer for måltidet, hvad enten det er i skolen, på ungdomsuddannelsen eller på arbejdspladsen. 

Der spises særligt groft og grønt på arbejdspladskantiner og i grundskolen

Pr 11/12 2017 ser fordelingen af spisesteder der arbejder med guiden for sundere mad og Måltidsmærket således ud:

  • 47 kantiner på skoler 
  • 42 arbejdspladskantiner
  • 7 ungdomsuddannelser
  • Region Hovedstaden og Region Syddanmark går pt. forrest med flest Måltidsmærkede kantiner, da 40 % af kantinerne ligger i Hovedstadsområdet, mens 22 % ligger i Syddanmark.

Spændende nyt i 2018!

Næste år vil endnu flere få mulighede for, at arbejde med sund mad og måltider, når vi også lancerer anbefalinger for sundere mad i daginstitutioner sommeren 2018.

Derudover er vi tilstede på FoodExpo i Herning fra den 18.-20. marts, hvor vi sammen med Cateringlandsholdet vil trylle i køkkenet og gøre det endnu nemmere og sjovere at arbejde med både Måltidsmærket og Det Økologiske Spisemærke.

Vi kan så småt også løfte sløret for, at der i 2018 vil blive sat endnu mere fokus på jeres store arbejde i de danske køkkener og kantiner, og vi håber at få kickstartet en bevægelse mod sundere og bedre mad til alle.

 Vi ser frem til et 2018, hvor vi i fællesskab kommer til at sætte fokus på det sunde og gode måltid rundt omkring i landet.  

 

God jul og godt nytår fra Måltidsmærke-teamet


MENU