Gå til hovedindholdet

Vegetabilske produkter

Her kan du læse, hvilke krav vegetabilske produkter skal leve op til for, at de kan mærkes med Nøglehullet. 

Vegetabilske alternativer til mælk og syrnede mælkeprodukter

Vegetabilske alternativer til mælk og syrnede mælkeprodukter naturel kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 1,5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 5 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 0,1 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Ris-, havre- og soya- og mandeldrik uden tilsat smag 
  • Fermenterede flydende ris-, havre-, soya- eller mandeldrik uden tilsat smag

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter uden tilsat smag

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter uden tilsat smag kan mærkes Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav:

  • Maks. 1,5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 5 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 0,1 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Produkter baseret på soya, ris og havre osv. med samme brugsområde som mælkebaseret yoghurt naturel.

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter med tilsat smag

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter med tilsat smag kan mærkes Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav:

  • Maks. 1,5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 8 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 0,1 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Produkter baseret på soya, ris og havre osv. med samme brugsområde som mælkebaseret yoghurt med tilsat smag.

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter til madlavning uden tilsat smag

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter til madlavning uden tilsat smag kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav:

  • Maks. 5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 5 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 0,3 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Vegetabilske varianter af lettere produkter end creme fraiche eller fløde 
  • Vegetabilske varianter af madyoghurt

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter til madlavning med tilsat smag

Vegetabilske alternativer til syrnede mælkeprodukter til madlavning med  tilsat smag kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav:

  • Maks. 5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 5 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 0,8 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Vegetabilske varianter af lettere produkter end creme fraiche eller fløde med tilsat smag 
  • Vegetabilske varianter af madyoghurt med tilsat smag

Vegetabilske alternativer til ost

Helt eller deltvist vegetabilske alternativer til ost med og uden tilsat smag kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 175 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 20 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 1,5 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Pizzatopping

Vegetabilske alternativer til kød og fisk

Vegetabilske alternativer til kød og fisk, som består af mindst 60 % vegetabilske råvarer, og som ikke indeholder kød eller fisk, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 10 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 33 % af fedtsyrerne totalt er mættede fedtsyrer 
  • Maks. 3 gram sukker totalt per 100 gram 
  • Maks. 1 gram salt per 100 gram

Produkterne må være paneret, men den oplyste tilberedning må ikke tilføre produktet fedt.

Eksempler på produkter, der hører kategorien: 

  • Tofu 
  • Pølser m.m. af quorn og soja 
  • Vegetabilske postejer

Læs mere på andre sider:

Regler
Vegetarer


MENU