Gå til hovedindholdet

Ost

Her kan du læse, hvilke krav ost skal leve op til for, at de kan mærkes med Nøglehullet. 

Alle oste med undtagelse af frisk ost

Alle oste med undtagelse af frisk ost med og uden tilsat smag kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 17 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 1,6 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Faste og halvfaste oste 
  • Blåskimmeloste 
  • Mager fetaost 
  • Smelteost

Frisk ost

Frisk ost og lignende produkter med eller uden tilsat smag kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 5 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 1 gram tilsat sukker per 100 gram 
  • Maks. 0,9 gram salt per 100 gram

Frisk ost er ikke lagret ost, som er klar til konsum kort tid efter produktion, og frisk ost har en begrænset holdbarhed.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Hytteost 
  • Smørebar friskost 
  • Frisk mozzarella

Læs mere på andre sider:

Regler
Vælg magre mejeriprodukter


MENU