Gå til hovedindholdet

Fisk og skaldyr

Her kan du læse, hvilke krav fisk og skaldyr skal leve op til for, at de kan mærkes med Nøglehullet. 

Fersk fisk og skaldyr

Alle former for friske eller frosne fisk, skaldyr og andre bløddyr kan mærkes med Nøglehullet. De ferske fisk og skaldyr må være renset, hovedskåret, udskåret, fileteret og hakket.
Der er ikke fastsat specifikke krav til denne produktgruppe, og derfor må fersk fisk og skaldyr med Nøglehullet ikke være tilsat salt, sukker eller fedt.
Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Fersk fisk 
  • Fiskerogn 
  • Levende muslinger

Fersk fisk og skaldyr kan markedsføres færdigpakkede og ikke-færdigpakkede. 

Tilberedte fiske- og skaldyrsprodukter

Fiske- og skaldyrsprodukter, der indeholder mindst 50 % fisk eller skaldyr, kan mærkes med Nøglehullet, hvis produkterne lever op til følgende krav: 

  • Maks. 10 gram fedt per 100 gram ud over det fedt der i forvejen er i fisken 
  • Maks. 5 gram sukker per 100 gram
  • Skivet pålæg: maks. 2,5 gram salt per 100 gram
  • Røget eller gravad fisk: maks. 3,5 gram salt per 100 gram
  • Kaviar og halvkonserves: maks. 3 gram salt per 100 gram
  • Andre fiskeprodukter: maks. 1,5 gram salt per 100 gram

Produkterne må være varmebehandlet, røget, saltet, modnet, tørret eller marineret. Endvidere kan produkterne være paneret, hvis tilberedningsanvisningen på pakken ikke kræver tilsætning af fedt.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Fiskeboller 
  • Skivede pålægsprodukter, der ikke er røget eller gravad 
  • Varmrøget makrel 
  • Kaviar

Materialer

Nøglehulsfolderen

Læs mere på andre sider:

Regler
Spis mere fisk
Fisk
Opbevaring af fisk

MENU