Gå til hovedindholdet

Krav til salt i Nøglehulsmærket

Danskere spiser for meget salt. Derfor indgår salt – sammen med fedt, sukker, kostfibre og fuldkorn – som et eller flere af de krav, produkter med Nøglehullet skal leve op til.

Der er i alt 33 fødevarekategorier i ordningen, og der er krav til salt i de fleste fødevarekategorier, hvor det er fødevaresikkerhedsmæssigt muligt og relevant. Der er krav om maksimalt indhold af salt i produkter som fx brød, ost, færdigretter, kød- og fiskeprodukter og morgenmadsprodukter.

Det er ikke relevant at have krav til salt i kategorierne mælk, syrnede mælkeprodukter, frugt, grønt, korn og mel samt fersk kød og fisk, da disse fødevaregrupper ikke tilsættes salt.

Læs mere om kravene til Nøglehullet i bekendtgørelse nr. 131 af 23. januar 2015 om anvendelse af Nøglehulsmærket på fødevarer mv.

Læs mere på andre sider

Nøglehullet.dk

MENU