Gå til hovedindholdet

Krav til salt i Nøglehulsmærket

Danskere spiser for meget salt. Derfor indgår salt – sammen med fedt, sukker, kostfibre og fuldkorn – som et eller flere af de krav, produkter med Nøglehullet skal leve op til.

Der er i alt 33 fødevarekategorier i ordningen, og der er krav til salt i de fleste fødevarekategorier, hvor det er fødevaresikkerhedsmæssigt muligt og relevant. Der er krav om maksimalt indhold af salt i produkter som fx brød, ost, færdigretter, kød- og fiskeprodukter og morgenmadsprodukter.

Det er ikke relevant at have krav til salt i kategorierne mælk, syrnede mælkeprodukter, frugt, grønt, korn og mel samt fersk kød og fisk, da disse fødevaregrupper ikke tilsættes salt.

Læs mere om kravene til Nøglehullet i bekendtgørelse nr. 131 af 23. januar 2015 om anvendelse af Nøglehulsmærket på fødevarer mv.

Indtil den 1. september 2016 vil det være muligt at producere og markedsføre fødevarer med Nøglehullet, der lever op til kravene i bekendtgørelsen nr. 913 af 4. juli 2013 om anvendelse af Nøglehulsmærket (historisk).

Læs mere på andre sider

Nøglehullet.dk

MENU