Gå til hovedindholdet

Fysisk aktivitet og motion

Fysisk aktivitet forlænger dit liv og nedsætter risikoen for at få livsstilssygdomme. Mange mennesker har et ønske om at leve et sundere liv og vil blandt andet gerne dyrke mere fysisk aktivitet.

Det behøver ikke at være besværligt at bevæge sig mere, og motion og fysisk aktivitet kan nemt blive en del af hverdagen. Læs mere om emnet på undersiderne.

Fysisk aktivitet

Begrebet fysisk aktivitet dækker over al form for bevægelse, der øger energiomsætningen. Fysisk aktivitet dækker over et bredt spektrum af aktiviteter, lige fra idræt, sport og hård motion til hverdagsaktiviteter som leg, havearbejde, en gåtur cykling som transport , at tage trappen mm. 

Motion

Motion kan beskrives som en delmængde af fysisk aktivitet. Motion omfatter mere planlagte og strukturerede aktiviteter, der dyrkes jævnligt, fx gå- eller cykelture i fritiden, samt mere bevidst, målrettet og regelmæssig træning eller sport som løb, svømning eller fodbold.

Motion dyrkes ofte for at vedligeholde eller forbedre fysisk form og velbefindende eller med sundhed for øje. Andre motiver kan være socialt samvær eller konkurrencemomentet.

Idræt og sport

Begreberne idræt og sport er stort set synonyme. Idræt er et nordisk begreb, mens sport har engelsk oprindelse og bruges internationalt. Både idræt og sport opfattes som udtryk for planlagte, strukturerede aktiviteter ofte med et element af konkurrence og i foreningsregi.

Leg og bevægelse

Begreberne leg og bevægelse dækker bredt. Leg og bevægelse er fx børns umiddelbare fysiske udfoldelse, hvor omgivelser udforskes og den grundlæggende motorik afprøves.

Læs mere på andre sider

Læs om fysisk aktivitet og helbred. Sundhedsstyrelsen


MENU