Gå til hovedindholdet

Vegetar - hvordan spiser jeg varieret? (til voksne)

Som vegetar får du almindeligvis tilstrækkeligt med næringsstoffer, forudsat at du spiser varieret, og forudsat at du spiser æg og mælkeprodukter. Det er vigtigt at spise varieret, fordi ingen madvare i sig selv indeholder alle de næringsstoffer, som kroppen har brug for. Du spiser varieret ved at spise mad fra alle de grupper, der er nævnt nedenfor, og ved at spise forskellige madvarer indenfor hver gruppe. Herudover kan du med fordel følge De officielle Kostråd om at spise mindre sukker, mættet fedt og salt.

  1. Fuldkornsbrød og gryn samt kartofler, ris og pasta.
  2. Grønsager, frugt, bælgfrugter og sojaprodukter (fx tofu)
  3. Æg, ost og mælkeprodukter
  4. Olie, plantemargarine, mayonnaise, fedtholdige kerner, frø og nødder.
  5. Drikkevarer (fx vand og skummet-, mini- eller kærnemælk)

Hvis du kun spiser æg og mælkeprodukter i små mængder, er det en god ide at være opmærksom på de råd om kosttilskud, som Fødevarestyrelsen giver.

Læs mere på andre sider

De Officielle Kostråd

MENU