Gå til hovedindholdet

Vær fysisk aktiv

Når du er fysisk aktiv, er det både for at vedligeholde kroppens bevægelighed, styrke, kondition og balanceevne. Det er en god ide at være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen ved moderat intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter. Selv lidt motion er gavnlig.

Aktiviteterne kan opdeles på to gange 15 minutter eller tre gange 10 minutter. Supplér gerne de 30 minutters fysiske aktivitet med styrke- og konditionstræning eller ved at være fysisk aktiv på måder, der udfordrer balancen og vedligeholder bevægelighed fx med udspændingsøvelser.

Mindst 2 gange om ugen skal der indgå aktiviteter af mindst 20 minutters varighed, som vedligeholder eller øger konditionen og muskel- og knoglestyrken.

Lav udstrækningsøvelser mindst 2 gange om ugen af mindst 10 minutters varighed for at vedligeholde eller øge kroppens bevægelighed. Udfør desuden regelmæssigt øvelser for at vedligeholde eller øge balanceevnen.

Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige fordele.

Du kan finde mere information om motion til ældre ved at følge linkene nedenfor, hvor der blandt andet også er gode ideer til øvelser og træning.


MENU